Entries Tagged 'More MBA' ↓

GK Questions - XAT

NOTE: The questions that follow are the few actual questions that have appeared in the last year’s papers. Some modifications have been done to make them meaningful.

1. The celebrated Temple of Lord Jagannath now existent at Puri was constructed by the King of Orissa known as
Ans: Raja Ananta Varman Chodaganga Dev

2. Atish-e-Chinar is the autobiography account of
Ans: Sheikh Muhammad Abdullah

3. Which is the least corrupt nation of the world?
Ans: Finland

4. The trade related investment measures are related with…
Ans: GATT

5. This personality became the first Prime Minister of Indian Origin in Trinidad and Tobago’s. Can you name the person?
Ans: Basdeo Pandey

6. Seven sisters in business history relates to…
Ans: Major oil companies of USA

7. Rockefeller family created their fortune in…
Ans: Oil industry

8. Nobel Prize in physiology for 2003 was awarded for
Ans: MRI related work

9. Fresco ceiling of Sistine Chapel was painted by…
Ans: Michelangelo

10. What was world’s first synthetic drug made by a German scientist?
Ans: Acetylsalicylic acid

11. The largest single grass root refinery is owned by…
Ans: Reliance Industries

12. Winner of PGA Championship receives…
Ans: Wanamaker Trophy

13. Who declares the companies as sick?
Ans: BIFR

14. Hutchison Whampao is headquartered at
Ans: Hong Kong

15. Which company failed in hostile takeover attempt of Indal?
Ans: Sterlite Industries

16. The name of the company that owns EVA trademark is…
Ans: Stern Stewart & Co

17. Pohang Iron & Steel Company hails from…
Ans: South Korea

18. The concept of Kanban was pioneered in…
Ans: Toyota

19. Which award is given for Agricultural research?
Ans: Borlaug Award

20. Who presided over Ranbaxy Laboratories from the period 1970-1980?
Ans: Dr. Parvinder Singh

21. Economic model that provided way for the Five year plans in India was given by
Ans: P.C. Mahalonobis

22. Latest Booker Prize winning book by Allan Hollinghurst was…
Ans: The Line of Beauty

Mock CET 2 (Maharashtra)

BEST OF LUCK!!!

START QUIZ

Mock FMS 1

Wish you luck !!!

START QUIZ

Mock FMS 2

Best of Luck !!!

START QUIZ

Mock JMET 3

Take up this exam to assess yor preparation for JMET.

Follow the link given below to start with the test.

START

Mock JMET 4

This is the last exam of our free JMET mock series!!

Try to make it as fruitful for you as possible.

With lozz of best wishes from koolkareers!!

START

Mock XAT 2

So are you all set to go

BEST OF LUCK!!!!

START QUIZ

Mock XAT 3

Click on the link given below and appear in free mock XAT online.

BEST OF LUCK!!!

START QUIZ

Mock NMAT 2

This is the last step to judge yourself for NMAT. Take up our free online mock exam to assess your performance.

Follow the link given below to start with the test.

START

Free Mock SNAP 2

Appear in the Mock SNAP and check the level of your performance.

START QUIZ