Entries Tagged 'MAT' ↓

Test your GK - 1

1. A.P.J. Abdul Kalam was elected as
(a) 13th President of India
(b) 12th President of India
(c) 11th President of India
(d) 10th President of India.

2. Who among the following administers the oath of the office to Chief Justice of Supreme Court
(a) Constitutional Bench of Supreme Court
(b) Preceding Chief Justice of Supreme Court
(c) President of India
(d) President with two sitting judges of Supreme Court.

3. The first-ever conviction of death sentence under section 3, sub-section (2) of the Prevention of Terrorism Act, 2002 (POTA) and under section 302 of IPC were awarded for offence of
(a) attack on Parliament of India
(b) terrorists attack in State of Gujarat
(c) terrorists attack in State of Assam
(d) terrorists attack on Assembly of Jammu and Kashmir.

4. “East Timor” gains independence in 2002 from
(a) Indonesia
(b) Brazil
(c) Nyzeria
(d) Malaysia.

5. World Earth Summit was held in September 2002 at
(a) Johannesburg
(b) London
(c) New York
(d) Hague.

6. The second most popular song of the world as voted in a poll by BBC world service is:
(a) Vande Mataram
(b) Irish Republican anthem
(c) John Lenvovis Imagine
(d) Queen’s Bohemian Rhapsody.

7. Dhirubhai Ambani was the founder of:
(a) Reliance Industries
(b) Tata Industries
(c) Birla Group of Industries
(d) Mafatlal Group of Industries.

8. Mr. Narendra Modi led BJP secured 126 seats in
(a) 182 member Assembly in Gujarat
(b) 172 member Assembly in Gujarat
(c) 192 member Assembly in Gujarat
(d) 162 member Assembly in Gujarat.

9. NDC in relation to 10th Five Year plan 2002-2007 abbreviates for
(a) National Defence Council
(b) National Development Council
(c) National Drugs Commission
(d) National Dis-investment Commission.

10. Lt. Gen. N.C. Vij took over as
(a) Chief of Navy
(b) Chief of Air Force
(c) Chief of Army
(d) Chief of both Army and Navy.

11. European Union Emerges as the Largest Market of the World on 13th December 2002 because:
(a) ten new countries joined
(b) twenty new countries joined
(c) fifteen new countries joined
(d) twelve new countries joined.

12. The Joint Parliamentary Committee (JPC) which proved the Stock Market Scam was headed by Mr. Prakash Mani Tripathi. The report was
(a) constituted in April 2001 presented in December 2002
(b) constituted in April 2002 presented in December 2002
(c) constituted in August 2002 presented in December 2002
(d) constituted in October 2002 presented in December 2002.

13. First human clone was born on
(a) 26th December 2002
(b) 27th November 2002
(c) 22nd November 2002
(d) 21st December 2002.

14. The present Solicitor General of India
(a) Mr. Soli J. Sorabjee
(b) Mr. Kirit N. Raval
(c) Mr. Jana Krishnamurthi
(d) Mr. G.B. Pattnaik.

15. Justice V.N. Khare who became the 33rd Chief Justice of Supreme Court succeeded
(a) Justice G.B. Pattnaik
(b) Justice B.N. Kirpal
(c) Justice S.P. Barucha
(d) Justice J.S. Verma.

Answers
1 (b)
2 (c)
3 (a)
4 (a)
5 (a)
6 (a)
7 (a)
8 (a)
9 (b)
10 (c)
11 (a)
12 (a)
13 (a)
14 (b)
15( a)

Institutes Accepting MAT Scores In South India

Acharya Institute of Technology
Bangalore
www.acharyainstitutes.ac.in

AIMA-Centre for Management Education(PGDM)
Multi-locations
www.aima-ind.org

AIMA-Centre for Management Education(PGDITM)
Multi-locations
www.aima-ind.org

Allama Iqbal Institute of Management
Thiruvananthapuram

Alliance Business Academy
Bangalore
www.allaincebschool.org

Ambedkar Institute of Management Studies
Visakhapatnam
www.aimsbschool.org

Asan Memorial Institute of Management
Chennai
www.asaneducation.com

Aurora’s Business School
Hyderabad

Avinashilingam Institute for Home Science & Higher Education for Women
Coimbatore
www.avinuty.ac.in

Badruka Institute of Foreign Trade
Hyderabad
www.bift.ac.in

Berchmans Institute of Management Studies
Kottayam
www.sbmba.org

Bharatiya Vidya Bhavan
Bangalore
www.bhavan-marshall.org

Bhavan-SIET Institute of Management
Bangalore
www.bhavan.siet.org

CBM College
Coimbatore
www.cbmcollege.org

Christ College B
angalore

Crescent Engineering College
Chennai
www.crescentcollege.org

Dayananda Sagar Business School
Bangalore
www.dsibschool.org

DC School of Management & Technology
Kottayam
www.dcschool.net

Dhruva College of Management
Hyderabad
www.dhruvacollege.net

DJ Academy for Managerial Excellence
Coimbatore
www.djacademy.org

Elijah Institute of Management Studies
Thrissur
www.elijahims.com

Farook Institute of Management Studies
Calicut

Fatima College
Madurai
www.fatimacollegemdu.org

GRG School of Management Studies
Coimbatore

Guruvayurappan Institute of Management
Coimbatore
www.gimat.org

Holy Grace Academy of Management Studies
Thrissur
www.holygraceacademy.com

IBAT School of Management
Bangalore
www.ibat.ac.in

Indian Institute of Plantation Management
Bangalore
www.iipmb.com

Institute of Business Management & Research
Hubli

Institute of Business Management & Research
Bangalore
www.ibmrindia.org

Institute of Business Management & Technology
Bangalore
www.ibmtedu.org

Institute of Finance & International Management
Bangalore
www.klsimer.edu

Institute of Management Education & Research
Belgaum
www.iifmbschool.com

Institute of Management Studies & Research
Hubli

INTECH Institute of Business Management
Bangalore

Jansons School of Business
Coimbatore

Jansons School of Insurance
Coimbatore

KMCT School of Business
Kozhikode
www.kmctbusinessschool.org

Kongu Engineering College
Erode

Kristu Jayanti College of Management & Technology
Bangalore

KSR Business School
Tiruchengode
www.ksrcas.edu

KSR School of Management
Tiruchengode
www.ksrct.net

Lourdes Matha College of Science & Technology+D51
Trivandrum
www.lmcst.com

Mar Athanasios College for Advanced Studies
Tiruvalla

Marthoma College of Management and Technology
Ernakulam
www.icbs.com/mcmat

MEPCO Schlenk Engineering College
Sivakasi
www.mepcoeng.ac.in

MES College Marampally
www.mesmarampally.org

MES College of Engineering
Malappuram (Dist)
www.mesengg.com

MOP Vaishnav College for Women
Chennai
www.mop.vaishnav.c.in

MP Birla Institute of Management
Bangalore
www.mpbim.com

MS Ramaiah Institute of Management
Bangalore
www.msrim.org

MSN Institute of Management & Technology
Kollam
www.msnimt.org

Nehru College of Management
Coimbatore
www.nehrucolleges.com

Nehru School of Management
Thrissur

NIILM Business School
Bangalore
www.niilm.in

PES Institute of Technolgy
Bangalore
www.pes.edu

Rai Business School
Bangalore
www.raifoundation.org

Rai Business School
Chennai
www.raifoundation.org

Rai Business School
Kochi
www.raifoundation.org

Rai Business School
Hyderabad
www.raifoundation.org

Rajagiri School of Management
Kochi
www.rajagiri.edu

RL Institute of Management Studies
Madurai
www.rlinstitutes.com

RVS Institute of Management Studies & Research
Coimbatore
www.rvsgroup.com

Saintgits Institute of Management
Kottayam
www.saintgits.org

Sardar Vallabhai Patel Institute of Textile Management
Coimbatore
www.svpitm.ac.in

SCMS School of Communication & Management Studies
Cochin
www.scmsgroup.org

SCMS School of Technology & Management
Cochin
www.scmsgroup.org

Senguthar Institute of Management Studies
Tiruchengode

Shri Nehru Maha Vidyalaya College of Arts & Science
Coimbatore

Siddaganga Institute of Technology
Tumkur

Siva Sivani Institute of Management
Secunderabad
www.ssim.ac.in

Sona School of Management
Salem
www.sonaManagement.org

Sourashta College
Madurai
www.soucollege.com

Sree Narayana Guru Institute of Science & Technology
North Paravur

Sree Saraswathi Thyagaraja College
Pollachi
www.stc.ac.in

Sri Bhagwan Mahaveer Jain College
Bangalore
www.mats.ac.in

Sri Krishna College of Engineering & Technology
Coimbatore

SSM College of Engineering
Komarapalayam
www.ssmcollege.com

St Johns College
Pathanamthitta
www.stjohnspathanamthitta.com

T John College Bangalore
www.tjohncollege.com

The American College
Madurai
www.americancollege.edu

Thiagarajar School of Management
Madurai

TKM Institute of Management
Kollam
www.tkmim.org

Velammal College of Management & Computer Studies
Chennai

Vellore Institute of Technology
Vellore

Vignana Jyothi Institute of Management
Secunderabad5000
www.xavierjim.org

Vivekanandha Institute of Information & Management Studies for Women
Tiruchengode
www.vivekanandha